Policija presekla kanal krijumčarenja droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici SBPOK zaplenili 15 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe osumnjičene da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu krijumčarili drogu sa teritorije AP Kosovo i Metohija ka zemljama EU.

U saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su E. S. (1969) iz Rajinaca, R. S. (1980) i B. B. (1983), obojica iz Valjeva.

Prilikom hapšenja osumnjičenih, policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni B. B. pronašla i zaplenila 15 kilograma marihuane, dok je prilikom pretresa više lokacija na području opština Vranje i Valjevo pronašla novac i pištolj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Foto:MUP

Ako ste propustili