Pojavila se u oglasima prodaja zemljišta uz Dunav kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“

U jednim oglasnim novinama pojavila se prodaja dela obale na Dunavu kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ u povšini od 52 ara. Zbog poziva sugrađana oglasila se i opština Stari grad:

„Opština Stari grad nema nikakve nadležnosti nad zemljištem koje se nalazi u navedenom oglasu, ali u interesu svih građana Beograda od Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije tražimo utvrđivanje svih činjenica u vezi sa ovim slučajem. Potpuno razumemo interesovanje i iznenađenost sugrađana i postavljamo pitanje kako je moguće da se, kako stoji u agencijskom oglasu, prodaje „vodno zemljište na Dorćolu površine 52 ara, dimenzije 130×40 metara“.

„U oglasu stoji i „da je moguća gradnja hotela na vodi, veći plutajući objekat-splav, grad marina, jahting klub, balon hala, akva park i drugi sportski sadržaji“. Prodavac navodi da postoji i „rešenje o vodnim uslovima“, a kao kontakt za prodaju na sajtu „Halo oglasa“ navedena je firma „Feniks sistem doo.

U ilustraciji uz oglas vidi se da se radi o rečnoj površini uz obalu na Dorćolu, pa želimo da znamo otkud nekome u privatnom vlasništvu deo reke Dunav, i po kom osnovu on daje u dalju prodaju ovo javno dobro. Očekujemo hitan odgovor nedležnih službi,saopštavaju iz te opštine.

Foto:Ilustracija/Beogradske vesti

Ako ste propustili