Podrška Vlade Srbije svakoj odluci Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će srpski predstavnici za svaku odluku koju budu doneli o obliku učestvovanja u kosovskim institucijama imati podršku Vlade Srbije.

Đurić je, nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste, poručio da će Vlada Srbije podržati srpske predstavnike u svakoj odluci koju budu doneli, jer će oni biti ti koji moraju da žive u okolnostima za koje svi znamo kakve su, čija deca, majke, sestre i braća žive zajedno sa njima u srpskim mestima na Kosmetu i čija sudbina i budućnost zavise od institucija u kojima su, kao i prethodnih godina, imali učešće.

On je dodao da je predstavnicima Srpske liste, koju je predvodio predsednik te liste Goran Rakić, preneo podršku i poruku predsednika Republike Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i srpskog naroda da neće ostati sami ni danas, u teškom vremenu, kao što nisu bili sami ni juče, a neće biti ni sutra.

Đurić je poručio da se, nakon političkih odluka koje će Srbi na Kosmetu doneti, odnos Srbije prema zločincima iz takozvane OVK neće promeniti, da Ramuš Haradinaj ostaje optuženi ratni zločinac, koji treba da bude suočen sa zločinima koje je počinio.

Haradinaj će, kako je naveo, ostati predmet obrade srpske policije, tužilaštva i drugih organa.

Đurić je izrazio zahvalnost Srbima na hrabrosti koju su uvek spremni da pokažu i da i u centru Prištine, jasno i glasno, uzdignute glave, kažu Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija, koji će to reći u pokrajinskom parlamentu i stalno ponavljati poziciju našeg naroda na Kosmetu.

Srbija će nastaviti da bude solidarna i da pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji i materijalno, politički, moralno i svaki drugi način, podvukao je on.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili