Počinje rekonstrukcija šetališta u Bloku 44

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” će sutra, 10. aprila, započeti radove u okviru treće faze sanacije šetališta „Lazaro Kardenas” u Bloku 44, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ovom fazom radova biće obuhvaćen krak šetališta koji se pruža kroz Blok 44, od Nehruove do Gandijeve ulice. Čitav ovaj prostor će posle obnove dobiti potpuno drugačiji, savremen i uređen izgled. Predmet radova je formiranje funkcionalne javne zelene površine šetališta „Lazaro Kardenas”, a prilikom planiranja najviše se vodilo računa o najmlađima. Od sadržaja koji su namenjeni njihovoj zabavi biće izgrađeno novo dečje igralište, dok će četiri postojeća biti rekonstruisana. Za decu će biti izgrađen i saobraćajni poligon za vožnju bicikala i trotineta. Sportske sadržaje činiće nova teretana na otvorenom, a biće saniran i košarkaški teren. Na šetalištu će biti sanirani čvrsti zastori, staze i platoi, a od prateće opreme planirana je ugradnja 38 klupa i postavljanje 16 đubrijera.

U sklopu ozelenjavanja prostora, po završetku građevinskih radova biće zasađena 54 stabla, dok će travnjak biti obnovljen na površini većoj od 12.000 kvadratnih metara. Planirani završetak radova u okviru treće faze je 15. decembar tekuće godine.

Foto:ilustracija/A.M

Ako ste propustili