Počeli zvanični razgovori sa Misijom MMF-a

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su današnjim plenarnim sastankom, koji je održan u Narodnoj banci Srbije, počeli zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

elegaciju Republike Srbije predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja Republiku Srbiju u MMF-u, a u razgovorima je učestvovao i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 8. do 16. marta, a tokom razgovora biće sumirani rezultati nedavno završenog aranžmana Srbije sa MMF-om, kao i sagledana najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

Sprovođenjem dogovorenog ekonomskog programa u prethodne tri godine, koji je bio podržan stend-baj aranžmanom iz predostrožnosti, ostvareni su ciljevi u postizanju makroekonomske ravnoteže i stabilnosti javnih finansija, kao i sprovođenju reformi u finansijskom sektoru.

Ovom prilikom, razgovori će se voditi o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu, kojima bi se učvrstili postignuti rezultati i obezbedio dugoročan i održiv privredni rast.

U tom smislu, biće reči o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba sprovoditi, kao i o modalitetima buduće saradnje Republike Srbije sa MMF-om, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili