Počeli zvanični razgovori sa Misijom MMF-a

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su plenarnim sastankom održanim danas u NBS počeli zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Delegaciju Republike Srbije na plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u MMF-u, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 7. do 18. maja radi razmatranja modaliteta buduće saradnje sa Srbijom.

Tom prilikom, biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja i projekcije.

Takođe, biće nastavljen dijalog dveju strana vođen tokom prethodne posete misije u martu u Beogradu, kao i tokom prolećnog zasedanja MMF-a i grupacije Svetske banke u Vašingtonu, o osnovama ekonomskog programa koji bi bio podržan novim, nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom ove međunarodne finansijske institucije.

Novi aranžman trebalo bi da obezbedi očuvanje postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i podršku nastavku sprovođenja neophodnih strukturnih reformi u cilju postizanja snažnijeg i održivog privrednog rasta, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Pоčeо upis dece u beоgradske vrtiće

Пон мај 7 , 2018
Danas je počeo upis dece u beogradske vrtiće a roditelji će tražiti mesto među 314 vrtića u 17 beogradskih predškolskih ustanova. Zahtevi za vrtiće se mogu predati od 8 do 18h.Preliminarne liste će biti objavljene 11. juna. Podsećamo roditelje da mogu i elektronski da podnesu elektronsku prijavu za upis dece […]