Otvorena rekonstruisana trim staza „Košutnjak“

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić danas su otvorili trim stazu „Košutnjak“ koja je rekonstruisana u celokupnoj dužini i opremljena savremenim trenažnim spravama.

Udovičić je tom prilikom istakao da je izgradnja i rekonstrukcija objekata prvenstveno namenjenih za rekreativni sport jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta jer je cilj da se obezbede uslovi da sport bude dostupan svima.

Sa ponosom mogu da kažem da je ovo najbolja trim staza sa pratećim sadržajem u Srbiji, rekonstruisana tako da svi mogu da se bave sportom i to u prelepom ambijentu i najboljim uslovima, dodao je ministar.

On je naglasio da je uslov zdravlja svih naših građana bavljenje fizičkim aktivnostima i da se zato nastoji da se kroz ovakve projekte omogući i motiviše upravo to da fizička aktivnost bude navika svih nas, pri čemu trim staze mogu da koriste svi – od vrhunskih sportista, preko rekreativaca do dece.

Projekat trim staze „Košutnjak“ podrazumevao je rekonstrukciju postojeće staze u celokupnoj dužini od 1.200 metara sa nabavkom novih, savremenijih trenažnih sprava na pratećim stanicama koje su raspoređene celom dužinom staze na svakih 100 metara.

Zaista me raduje slika Košutnjaka danas, ovo je sjajna stvar za našu opštinu, ali i za Beograd, rekao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović pohvalio je ovaj projekat kao jedan od onih putem kojih se motivišu svi da se bave sportom.

Otvaranju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović, ali i veliki broj sportista svih uzrasta.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili