Otvorena izložba o istorijatu policijske službe u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je danas izložbu u Beogradu „Istorija policije u Srbiji“ posvećenu istorijatu i razvoju policijske službe u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da koreni prve javne bezbednosti u Srbiji dosežu do vremena Prvog srpskog ustanka 1811. kada je prvi put ustanovljeno Ministarstvo unutrašnjih dela.

Više od dva veka policija je prošla kroz brojne izazove i imala važnu ulogu tokom oslobađanja od turske imperije, kao i u dva svetska rata, rekao je potpredsednik Vlade i poručio da je policija uvek bila uz svoj narod i da je delila njegovu sudbinu,rekao je gospodin Stefanović.

Gospodin Stefanović se zahvalnost Gradu Beogradu za ustupljeni prostor u kojem se izložba održava.

Izložba je otvorena u galeriji prekoputa Predsedništva Srbije.

Foto:Ilustracija

Next Post

Usvojen Predlog zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika

Чет апр 19 , 2018
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, kojim se obezbeđuje javna, jedinstvena, centralna i elektronska baza podataka o fizičkim licima koji su stvarni vlasnici subjekata registrovanih u Republici Srbiji. Centralnu evidenciju subjekata registrovanih u Republici Srbiji, poput privrednih društava, zadruga, poslovnih udruženja, […]