Otvoren sportski kompleks „Srebrno jezero“

vanjaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas na otvaranju sportskog kompleksa „Srebrno jezero“ da je ovaj projekat najbolji primer uspešne saradnje lokalne samouprave, Vlade Srbije i međunarodnih organizacija.

Ljajić je, na svečanosti održanoj u ovom turističkom mestu kod Velikog Gradišta, istakao da je ukupna vrednost izgradnje ovog kompleksa, sa četiri košarkaška terena, koji će biti i u funkciji razvoja turizma ovog kraja, bila 200.000 evra, od čega je Ministarstvo izdvojilo polovinu sredstava.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da su četiri potpuno nova košarkaška terena izgrađena u okviru turističko-rekreativnog kompleksa, po najvišim evropskim standardima, a u okviru projekta „Investiciona ulaganja u infrastrukturu Srebrnog jezera sa ciljem razvoja turizma“.

Kada govorimo o zdravlju dece i zdravlju naše nacije, moramo govoriti o razvoju sportske infrastrukture, naveo je Udovičić i dodao da ovim želimo da motivišemo sve građane da se bave sportom, a pre svega najmlađe, da krenu stopama Miloša Teodosića, kapitena naše reprezentacije.

Otvaranju terena prisustvovali su i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i vlasnik Međunarodnog košarkaškog kampa TEO4 Miloš Teodosić, predstavnik Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ i vođa projekta „Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji“ Aleksandar Grunauer i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili