Otvoren obnovljeni Park srpsko-grčkog prijateljstva na Vračaru

Gradski menadžer Goran Vesić i ambasador Republike Grčke Konstantin Ekonomides obišli su danas potpuno rekonstruisani Park srpsko-grčkog prijateljstva na uglu Molerove i Koče Kapetana na Vračaru. Obilasku parka prisustvovali su i predsednica Društva srpsko-grčkog prijateljstva Ljiljana Manojlović, kao i direktori „Zelenila – Beograd” i „Beograd-puta” Slobodan Stanojević i Ivan Tejić.

Radnici „Zelenila”, „Beograd-puta” i „Srbijašuma” uredili su zelenu površinu sa dečjim igralištem, novim travnjakom, klupama, đubrijerama, asfaltiranim stazama, ivičnjacima i novim kolovozom oko parka.

Gradski menadžer je podsetio da Park grčko-srpskog prijateljstva postoji već dugi niz godina, ali da do sada nije imao ovako lep izgled.

„Zahvalan sam svim ljudima i kompanijama koje su učestvovale u obnovi Parka srpsko-grčkog prijateljstva jer, osim što smo poboljšali kvalitet života ljudi na Vračaru, na pravi način smo dali i doprinos tradicionalnom prijateljstvu dva naroda, po kome i ovaj park nosi ime. Ove godine navršava se i sto godina od iskrcavanja Srpske vojske na Krf, što je još jedan od značajnih događaja u istoriji dva naroda i zaista nije postojao bolji povod da se ovaj park obnovi i da bude onakav kakvo je i naše prijateljstvo „- rekao je Goran Vesić.

Izradu staza izvodilo je JKP „Beograd-put”, dok je radove na ozelenjavanju obavilo JP „Srbijašume”.

Foto: Beoinfo

Next Post

„Trofej Beograda 2016.” u džudou

Уто апр 19 , 2016
Međunarodni džudo turnir „Trofej Beograda 2016.” biće održan u subotu, 23. aprila, od 8 do 19 časova, u Sportskom centru „Šumice” pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Džudo saveza Beograda. Učestvovaće 65 domaćih klubova. Podeli na FacebookPodeli na Twitter