Otvoren Međunarodni sajam sporta

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić otvorio je danas peti po redu Međunarodni sajam sporta, uputivši tom prilikom poziv mladima da kreiraju takav ambijent u kojem pobeda neće biti samo deo sporta, već i sastavni deo života.
Udovičić je poručio da su naši sportisti potvrdili da su najbolji ambasadori Srbije i primer i motiv mladima da postanu ono što sanjaju, pri čemu je kao prioritet u narednom periodu naveo širenje baze i jačanje školskog sporta kroz razne projekte.

Ove godine smo izgradili dosta sportskih objekata, otvorili Atletski centar, a u planu je da se naredne godine otvori i Vaterpolo centar, nakon čega dolaze na red rukomet, borilački sportovi i skijanje, ukazao je ministar, najavivši za nekoliko dana i otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru.

On je podsetio na to da je slogan ovogodišnje manifestacije „Sport je zakon“, i pozvao sve mlade u zemlji da od danas počnu da se bave sportom.

Direktor Kancelarije Unicefa i predstavnik UN u Srbiji Mišel Sen Lo istakao je da je sport rentabilan i fleksibilan alat za promovisanje mira, dodajući da sportske aktivnosti na najbolji način utiču na razvoj dece.

Svečanoj ceremoniji na Beogradskom sajmu prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Izvor:Vlada Srbije

Ako ste propustili