Otvoren Dokumentaciono-informativni centar o stradanju na Kosmetu

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović poručila je danas da će Vlada činiti sve što može, u okviru svojih ingerencija i zakona, da se dođe do istine o stradalima na Kosmetu.

Đukić Dejanović, koja je prisustvovala otvaranju Dokumentaciono-informativnog centra u Spomen-sobi „Kosmetske žrtve“ u zgradi Beograđanka, naglasila je da je istina pravo i obaveza svakog čoveka moderne civilizacije.

Cilj ovog centra jeste prikupljanje dokumenata o progonima, stradanjima i uništenoj imovini lica srpske, romske i ostale nealbanske nacionalnosti, kao i o uništenim verskim i kulturno-istorijskim objektima na Kosmetu.

Centar je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koje je najavilo da će sva prikupljena dokumentacija poslužiti za podnošenje krivičnih tužbi protiv svih država koje su učestvovale u NATO agresiji.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Vojske Srbije i drugih državnih organa.

Vršiocu dužnosti direktora EPS-a Miloradu Grčiću uručena je zahvalnica za veliki doprinos tog preduzeća naporima da se čuje istina o kosmetskim žrtvama,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili