Otkriveno je ukupno 170 prekršaja diplomatsko -konzularnih predstavništava u Srbiji

Povodom izjave ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji o nekažnjavanju prekršaja koje počine diplomate u Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da takva praksa ne postoji u Srbiji, već da se zakon dosledno primenjuje na sve.

U toku 2015. godine otkriveno je ukupno 170 prekršaja diplomatsko -konzularnih predstavništava u Srbiji, u 2016. otkriveno je 156, dok je ove godine otkriveno 78 prekršaja.Vozilom Ambasade Ukrajine učinjena su četiri prekršaja i to u toku 2015. godine.

Zakon o bezbednosti sabraćaja u Republici Srbiji se dosledno i jednako primenjuje kako prema našim građanima, tako i prema strancima i osobama iz diplomatsko – konzularnih predstavništava i nikome nećemo dozvoliti da ugrožava bezbednost naše dece,saopštavaju iz MUP-a.

Foto:Ilustracija

Next Post

Liga Evrope: Crno-beli odlični u Bernu

Чет сеп 14 , 2017
Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno (1:1) protiv Jang Bojsa u Bernu,a u prvom kolu grupe B Lige Evrope. Partizan je dao gol već u 11.minutu preko Marka Jankovića a tri minuta kasnije došlo je do izjednačenja preko Fasnaht. Partizan je zasluženo izvukao bod protiv veoma neugodnog protivnika. Protivnik Partizanu je Dinamo […]