Otkriveno devet osoba za kojima je bila raspisana potraga

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je noćas na Voždovcu pripadnike Žandarmerije koji su angažovani u pojačanim kontrolama policije, pri čemu im je tom prilikom izrazio zahvalnost zbog toga što i po veoma hladnom vremenu brinu o bezbednosti građana.

Stefanović je preneo da su za nepunih mesec dana pripadnici Žandarmerije, koji učestvuju u noćnim patrolama od 20 do 6 časova ujutru, legitimisali gotovo 700 bezbednosno interesantnih lica, i pritom je otkriveno devet osoba za kojima je bila raspisana potraga.

Takođe, u devet slučajeva kod osoba koje su kontrolisane pronađeni su narkotici, a u jednoj od takvih akcija Žandarmerije u Rakovici pronađen je kilogram opojne droge „spid“, naveo je on.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da su pojačane kontrole, koje su sprovodile pre svega jedinice Žandarmerije, ali i drugi pripadnici Policijske uprave za Grad Beograd, ostvarile dobar rezultat.

Mislim da građani prepoznaju veću brigu Ministarstva unutrašnjih poslova i veći napor koji ulažemo kako bi oni bili bezbedniji. Pojačane noćne patrole bile su veoma uspešne u prethodnih mesec dana, naglasio je Stefanović.

Pokazali smo da i na ovakav način, pored redovnog rada policije, možemo doći do izvršilaca nekih krivičnih dela, ali takođe da učinimo da građani osećaju povećanu bezbednost na ulici i vide prisustvo naših policajaca, istakao je on.

Potpredsednik Vlade je izrazio zahvalnost pripadnicima Žandarmerije koji naporno rade poslednjih godina i ulažu ogromne napore i po hladnom vremenu.

Ovo je još jedan pokazatelj koliko je policijski posao težak, ali i koliko pripadnicima MUP-a nije teško da se bore i brinu o sigurnosti svih naših građana, zaključio je Stefanović.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili