Otkrivene improvizovane radionice za izradu falsifikovanih dokumenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave kriminalističke policije, SBPOK-a, otkrili su u Beogradu dve improvizovane radionice za izradu falsifikovanih dokumenata, zaplenili veliku količinu falsifikovanih dokumenta sa opremom za štampu i uhapsili tri osobe.

Pretresom stanova na više lokacija u Beogradu policija je pronašla dve improvizovane radionice i zaplenila: 89 blanko pasoša obrazaca Republike Slovenije, sedam pasoša obrazaca Republike Srbije,  pet falsifikovanih vozačkih dozvola Republike Srbije, dve falsifikovane lične karte Republike Srbije, 40 vozačkih dozvola i ličnih karata zemalja Evropske Unije, veliku količinu holograma Republike Srbije i zemalja Evropske Unije.

Policija je zaplenila i više kutija kartona i plastičnih folija za izradu falsifikovanih dokumenata, nekoliko štampača i mašina za plastificiranje, skenera, aplikacija, otisaka pečata, četkica, rezača i drugog alata za izradu, kao i nekoliko kompjutera i kompjuterske opreme na kojoj je vršena priprema štampe.

Sumnja se da su B.B, R.V i R.D. u dužem vremenskom periodu u iznajmljenim stanovima na području Beograda, izrađivali falsifikovana lična dokumenta, putne iprave, vozačke dozvole Republike Srbije, zemalja iz regiona i zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni B.B. (1960), R.V. (1980) i R.D. (1961) će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili  krivično delo falsifikovanje isprava biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu,

Izvor/foto:MUP

Ako ste propustili