Otkriven automobil u kome je krijumčareno 6 kilograma droge

Na graničnom prelazu Horgoš, 26. jula 2016. godine u popodnevnim časovima, na ulazu u Srbiju otkriven je automobil u kome je krijumčareno gotovo 6 kilograma droge, oko pola kilograma ekstazija, 6 pištolja, 2 prigušivača, preko 20 pištoljskih metaka, kao i  31.000 evra.

Droga, oružje i devize otkriveni su automobilu “Nissan Almera“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Albanac putujući sam na relaciji Švajcarska – Albanija.

Nakon pasoške kontrole koju su obavile kolege iz granične policije i otkrile da se vozač nalazi na poternici Interpola, u saradnji sa carinskim službenicima su izdvojili automobil za detaljnu kontrolu.

U garaži na samom graničnom prelazu, koja je namenjena za detaljan pregled vozila, carinici su automobil praktično razmontirali kako bi došli do šupljina u kojima je roba sakrivena.

Tada je ispod instrument table, u specijalno prepravljenoj fabričkoj šupljini, pronađeno 5.868 grama praškaste materije jakog mirisa sumnjive na opojnu drogu, 536 grama tableta (najverovatnije je reč o ekstaziju), 5 pištolja, 1 revolver, 2 prigušivača i 23 komada pištoljske municije, kao i 31.000 eura.

Merenje kesa sa praškastom materijom, koje su izvađene iz tzv. “bunkera“, obavljeno je na preciznoj vagi, nakon čega su vozač, droga i oružje predati u dalju nadležnost policiji koja će protiv ovog krijumčara pokrenuti krivični postupak.

Izvor/foto:Uprava carina

Ako ste propustili