Osumnjičeni da su prisvojili 38 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Valjeva, uhapsili četiri i saslušali tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su protivpravno prisvojili oko 38 miliona dinara.

Po nalogu višeg javnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je M. K. (1970) iz Sente, P. B. (1983) iz Novog Bečeja, I. S. (1982) iz Bečeja i D. S. (1985) iz Bečeja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

 Osumnjičeni se terete da su od januara 2015. do februara 2016. godine, kao odgovorna lica preduzeća sa područja Kanjiže, Novog Bečeja i Valjeva, sa računa svojih firmi prebacivali sredstva na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava iz Valjeva, na ime fiktivnog otkupa mekog ogrevnog drveta, a novac dobijali nazad umanjen za određenu proviziju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu.

Izvor:MUP

Next Post

Crvene zvezda i Ludogorec 2:2

Сре 27 јула , 2016
Fudbaleri Crvene zvezde i bugarskog Ludogoreca odigrali su sinoć prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je završena rezultatom 2:2 (1:0). Pred 8.000 gledalaca, Ludogorec je poveo golom Brazilca Džonatana Barbose Kafua u 43. minutu, izjednačio je Aleksandar Katai u 48. minutu, da bi preokret doneo Gelor Kanga […]