Osnovci iz Raniluga posetili Beograd

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković obišao je danas, zajedno sa učenicima Osnovne škole „Veljko Dugošević“ iz Raniluga, Zoološki vrt u Beogradu.

Osnovci iz Raniluga došli su u Beograd, gde ovog vikenda učestvuju na 16. festivalu za mlade „Vitezovo proleće“, koji ih je, pojedinačno, nagradio za stvaralaštvo u raznim umetničkim i obrazovnim oblastima.

Petković je istakao da su te nagrade najbolji pokazatelj da na Kosovu i Metohiji žive, rade i stvaraju izuzetno pametna, nadarena i kreativna deca.

Prema njegovim rečima, te nagrade su samo potvrda njihove kreativnosti i pameti, ali to je i nagrada i pohvala za njihovu školu i obrazovni sistem koji funkcioniše u sistemu Srbije.

On je istakao da ne samo na severu Kosmeta, već i na jugu funkcionišu naše institucije kulture, zdravstva, obrazovanja i da baš zbog toga itekako imamo razloga da se svom snagom borimo za očuvanje naših institucija.

To je i pokazatelj da je država Srbija itekako prisutna na Kosovu i Metohiji, podvukao je Petković i dodao da deca u pokrajini odrastaju i žive u izuzetno teškim okolnostima i uslovima, pogotovo ona južno od Ibra, pa će ovaj dan obojiti njihovu, ponekad, sumornu realnost.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili