Organizovana krađa ili samo „sitni“ lopovi?

Trgovinski marketi skoro svakodnevno su pod oprezom zbog učestalih krađa u svojim trgovinama. Ukoliko upitate u nekoj trgovini ko ih krade znaće uglavnom i da vam kažu jer za njih su to poznata imena ili lica.

Prema pričama, roba koja se krade se može naći na tezgama ( po znatno jeftinijoj ceni ) ili na drugim mestima ali za to za sada nema dokaza. Trgovci ponekada uspevaju da spreče krađu ali se isti uvek vraćaju i poznati su po proizvodima koje kradu. Svi već „profesionalni“ lopovi znaju do koje sume mogu da ukradu, pa ukoliko ih zaposleni u trgovinskom marketu ne primete oni se vraćaju po više puta.

Nezvanično, zbog krađa trgovine su u „velikim“ manjkovima i ukoliko bi se ti manjkovi samo prepolovili uspeli bi da zaposle mnogo više ljudi ali su zbog velikih gubitaka prinuđeni da smanje broj zaposlenih kako bi pokrili gubitke ili da ne povećavaju platu zaposlenima. Treba takođe napomenuti da ukoliko manjkovi prevazilaze neke okvire, dešava se da poslovođa objekta dobije premeštaj ili čak i raskid radnog odnosa, a ponekad drastični momenti ne zaobilaze ni ostale zaposlene.

„Manje“ krađe imaju velike posledice koje se odražavaju na obične ljude.

Ako ste propustili