Opština Voždovac je prva beogradska opština koja je obeležila parking za trudnice

Gradska opština Voždovac je prva beogradska opština koja je podržala inicijativu trudnica i obeležila sedam specijalizovanih parking mesta za buduće mame.

Sa zadovoljstvom smo podržali ovu inicijativu. Od nekoliko mesta koje opština ima ispred zgrade u Ustaničkoj, jedno smo ustupili trudnicama. U saradnji sa Domom zdravlja Vožovac obeležili smo parking mesta za trudnice ispred ginekološkog odeljenja u Krivoločkoj i zdravstvenih ambulanti „Stepa Stepanović“ i  Jajinci, koje imaju ginekologiju. Policijska uprava Voždovac je ustupila jedno mesto za trudnice, kao i Sportski centar „Voždovac“  na Banjici i „Voždovački centar – Šumice“, rekao je danas predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. On je dodao da Opština, ulagajući u uređenje škola, veliku pažnju poklanja najmlađim Voždovčanima i uslovima njihovog školovanja.

Predsednica Udruženja „Mamin san“ Danka Todorović se zahvalila opštini Voždovac i saopštila da od danas u Beogradu ima 16 parking mesta za trudnice, koja su specijalno obeležena. Ona je dodala da se javljaju i druge opštine da podrže inicijativu trudnica i da se nada da će do kraja godine na teritoriji celog Beograda biti obeležena posebna mesta za trudnice.

Izvor:opština Voždovac

Foto:ilustracija

Ako ste propustili