Opština Stari grad pozivavas da udimite tri štenca

Juče je u mini-prihvatilište za pse, koje je pre desetak dana otvorila opština Stari grad, doneto četiri štenca. Jedno od njih je odmah udomila službenica naše opštine, dok ostala tri čekaju humane ljubitelje životinja da sa njima podele i uvesele svoj dom.

– Ova akcija je izazvala veliku pažnju javnosti – prvi put samim otvaranjem mini-prihvatilišta, a drugi put, nažalost, kada je jedna od kućica za pse ukradena. Voleli bismo kada bi se u ovom trenutku, kada tražimo topao dom za ove kučiće, svi podjednako angažovali i pomogli da ova vest dođe do što većeg broja ljudi – kaže predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Štenci su tokom jučerašnjeg dana okupani i odvedeni kod veterinara, a o njima sa velikom pažnjom trenutno brinu volonteri opštine Stari grad. Privremeni smeštaj za pse lutalice je juče proširen još jednom, većom kućicom za pse, tako da sada i krupniji psi sa starogradskih ulica mogu da se sklone od zime. Opština Stari grad je prošle nedelje otvorila prvo mini-prihvatilište za pse, želeći da pruži sklonište psima kojima su starogradske ulice jedini dom, ali i da apeluje na druge opštine i javne ustanove, građane i ugostiteljske objekte da pruže slično utočište psima lutalicama.

– Jako nam je drago što su građani, podstaknuti našom akcijom i sami pravili skloništa za pse od kartona i stirpora. Zahvaljujemo se svima koji su zvali opštinu i dolazili kako bi ponudili pomoć i hranu za pse. Pozivamo sve koji bi želeli da udome jednog ili više štenaca koji su trenutno naši, opštinski „štićenici“ da se jave na telefon Kontakt centra 785-2-999, između 8 i 15.30  – poručio je Bastać.

Gradska opština Stari grad, kao jedna od opština u kojoj živi veliki broj vlasnika pasa, već godinama sprovodi akciju „I kesu u šetnju“ kojom se u svaki ulaz starogradskih zgrada postavljaju biorazgradive kesice za skupljanje izmeta ljubimaca. Pre više od godinu dana, na centralnoj beogradskoj opštini je uvedena GObusters patrola, koja se sastoji od dve revolucionarne mašine koje čiste pseći izmet sa trortoara Starog grada.

Izvor/foto:Opština Stari grad

Ako ste propustili