Oliver Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, članovi Vlade, predstavnici političkog i javnog života i brojni građani prisustvovali su danas na Novom groblju u Beogradu odavanju poslednje pošte Oliveru Ivanoviću, koji je 16. januara ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Oproštaju od Ivanovića prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

U crkvi Svetog Nikole na Novom groblju opelo ubijenom Oliveru Ivanoviću služio je vladika raško-prizrenski Teodosije, u prisustvu patrijarha srpskog Irineja.

Opelu i sahrani prisustvovali su članovi porodice ubijenog Olivera Ivanovića, stranačke kolege i prijatelji, kao i veliki broj građana, među kojima i oni sa Kosova i Metohije, koji su prethodno izjavljivali saučešće i palili sveće za ubijenog lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“.

„Svuda je stizao, svakog je uspeo da uteši, njegove reči su imale težinu jer nije govorio kao političar, već kao čovek. Oliver nije upirao prstom u ljude, nesebično je pomagao druge bez obzira na veru, ostao je veran svom metohijskom kraju… Verovao je u Božju pravdu i činio sve da naš narod ostane na svom vekovnom ognjištu… Oliver ostaje sa nama kao simbol borbe za istinu i pravdu“, rekao je vladika Teodosije služeći opelo.

Foto:twitter

Izvor: Vlada sRbije

Ako ste propustili