Olimpijski komitet Srbije: Velika nepravda prema Novaku!

Olimpijski komitet Srbije sa velikim razočarenjem primio je odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije, kao i oduzimanje mogućnosti da potvrdi zvanje najvećeg tenisera sveta svih vremena na sportskom terenu, saopštili su iz OKS-a.

Sport se globalno konstantno bori da ostane nezavisan od politike i spoljašnjih uticaja, jer jedino u takvim okolnostima uvek pobeđuje najbolji. Očigledno je da ovoga puta to nije bio slučaj i da je Novaku na nesportski način oduzeto pravo da se nadmeće za desetu titulu na otvorenom prvenstvu Australije.

Tretman koji je Novak Đoković imao tokom kompletnog boravka u Australiji je bio apsolutno neprihvatljiv i nije bio u skladu sa njegovim statusom, ophođenjem i namerom da poštuje sve zahteve i propise koji su se pred njega stavljali. Nažalost, očigledna je loša namera prema najboljem sportisti sveta, koja je bila prisutna sve vreme ovog procesa. Posebno smatramo neprihvatljivim što je očigledno da se sa odlukom čekao poslednji trenutak pred početak turnira, pa bi Novak, čak i da mu je odobren ostanak u Australiji, bio u potpuno neravnopravnoj situaciji sa ostalim teniserima.

Ponosni smo na Novaka Đokovića i na način na koji se nosio sa ovim izuzetno teškim i neprijatnim okolnostima. Dostojanstveno, šampionski… i zato, uprkos ovoj skandaloznoj odluci, smatramo da je Novak opet izašao kao pobednik. Bez obzira na to što je sigurno osetio veliku podršku svojih sunarodnika i dobrog dela svetske javnosti, samo on zna koliko mu je prethodnih dana bilo teško, a on je i u takvim okolnostima pokazao sve manire najvećeg šampiona.

Verujemo da je za Novaka trenutno najvažnije da što pre i sigurno napusti Australiju i pridruži se svojoj porodici kako bi se odmorio i povratio snagu za nove pobede na teniskom terenu, gde mu nema premca.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno, dodaje se u saopštenju.

Izvor: OKS

Dodaci

Ako ste propustili