Održan javni čas posvećen žrtvama Jasenovca

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić otvorio je danas u Domu Narodne skupštine Republike Srbije javni čas posvećen žrtvama Jasenovca, kojem je prisustvovalo 150 učenika beogradskih gimnazija.

Pajić je tom prilikom istakao da nikada ne smemo da zaboravimo da su Srbi, Jevreji i Romi bili najveći stradalnici u Jasenovačkom logoru, kao ni žrtve koje je podneo naš narod za bolju i svetliju budućnost.

Savetnik predsednika Vlade Vladimir Božović naglasio je da danas slavimo Dan pobede – zajednički dan kada su naši preci pobedili fašizam, i izrazio zahvalnost na podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u građenju kulture sećanja na stradanje našeg naroda.

Tokom istorijskog časa učenicima su se obratili i ambasador Ljiljana Nikšić, kao i preživeli logoraši koji su ispričali svoje dramatične priče o preživljavanju u logoru.

Učenici su potom obišli izložbu „Jasenovac–pravo na nezaborav“.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Saradnja sa Slovenijom u oblasti namenske industrije

Уто мај 9 , 2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u Nikincima, nakon prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, razgovarao sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andreom Katič o vojno-tehničkoj saradnji dveju zemalja, situaciji u regionu i saradnji u oblasti namenske industrije. Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na učešću slovenačkih vojnika u sastavu […]