Od sutra počinje „Uzmi račun i pobedi 2018“ i već se mogu slati slipovi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su prethodna i ova godina određene kao godine borbe protiv sive ekonomije, ističući da je tokom 2017. godine napravljeno nekoliko značajnih koraka u toj borbi.

Brnabić je na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen početak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“, objasnila da će građani od sutra moći da počnu sa slanjem fiskalnih računa i slipova, a prvo izvlačenje nagrada biće u martu.

Za nagradnu igru važiće ista pravila kao i u prethodnom ciklusu, a jedina promena je ta što koverte za slanje računa više neće biti tipske, već će građani moći da šalju koverte u različitim formatima.

Kao i prethodni put, u koverti je potrebno da bude deset fiskalnih računa ili deset slipova, sa najmanjim iznosom po računu ili slipu od 100 dinara.

Kada je u pitanju nagradni fond, on će biti dvostruko povećan u odnosu na prethodni, kada je iznosio 135 miliona dinara, a igra će se odvijati u dva ciklusa.

Takođe, sada će direktni priređivač nagradne igre biti Vlada Srbije.
Računi koji mogu učestvovati u nagradnoj igri su oni od prvog januara ove godine, poštarina će biti besplatna, dok u nagradnoj igri ne mogu da učestvuju maloletna lica.

Na konferenciji su učestvovali i ministar finansija Dušan Vujović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Skupštine NALED-a, ujedno i član Saveza za fer konkurenciju, Dragan Penezić.

Foto Ilustracija

Izvor:Vlada Srbije

Next Post

Voz koji je prevozio republikanske članove Kongresa udario je kamion

Сре јан 31 , 2018
Voz koji je prevozio republikanske članove Kongresa udario je kamion i jedna osoba je preminula a jedna povređena. Kako javljaju američki mediji ni jedan kongresmen nije povređen. Okolnosti koje su dovele do sudara nije poznato ali kako saznajemo na ovoj deonici događaju se nesreće između vozova i vozila. https://twitter.com/RepJeffDenham/status/958746186495741953 Foto:Ilustracija […]