Od sutra dve kovid ambulante u Beogradu rade i tokom čitave noći

Foto:Ilustracija/pixabay

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije ponovilo je danas apel svim građanima da se zbog sumnje na COVID-19 prvenstveno jave u kovid ambulante pri domovima zdravlja, kako bi se rasteretio rad zaposlenih u trijažnim ambulantama Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.

U saopštenju se podseća na to da je potrebno da građani prvo odu u kovid ambulantu svog doma zdravlja i da tamo obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku i brzi test.

Tek nakon toga, ukoliko ordinirajući lekar proceni da je potrebno, građani treba da se upute u trijažnu ambulantu na sledećem nivou zdravstvene zaštite.

Pored Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, trijaža nakon pregleda u domu zdravlja, obavlja se i u KBC Bežanijska kosa.

Radno vreme kovid ambulanti pri domovima zdravlja je od 7 do 20 časova radnim danima, a vikendom od 8 do 18 časova.

Od sutra ambulante koje se nalaze na adresama Čarli Čaplina 18, Palilula i Cara Dušana 176, Zemun počinju da rade i tokom čitave noći.

Next Post

Ponavlja se glasanje na 117 biračkih mesta u Srbiji

Чет јун 25 , 2020
Republička izborna komisija odlučila je na današnjoj sednici da se ponovi glasanje na 117 glasačkih mesta u Srbiji. Komisija je donela Rešenje kojim se konstatuje da rezultati glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine održanim 21. juna 2020. godine, ne mogu biti utvrđeni na 117 biračkih mesta, u skladu […]