Obnova Skadarlije počeće u sredu 17. maja

Prvi deo radova na obnovi Skadarlije, a to su radovi na uređenju česme i platoa u Skadarskoj ulici počeće u sredu, 17. maja, a rok za završetak tih radova je 60 dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

“ Kako bi se izašlo u susret građanima i ugostiteljima i da se ne bi ugrozila predstojeća turistička sezona, drugi deo radova koji se odnosi na sanaciju kaldrme, kolovoza i trotoara započeće u septembru, kako je i dogovoreno na sastanku održanom u martu u Kući Đure Jakšića, kome su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Gradske uprave i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije. Ovi radovi će trajati do kraja kalendarske godine“ – rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da je JKP „Beograd-put” 2016. godine potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija za uređenje Skadarske ulice, a vrednost ugovora je 10.000.000 dinara.

„Radovi na uređenju Skadarske ulice podrazumevaju sanaciju kolovoza i trotoara, koje će izvoditi JKP „Beograd-put”, i rekonstrukciju Skadarlijske česme i pripadajućeg platoa, koje će izvoditi JKP „Zelenilo – Beograd”. „Zelenilo” će izvršiti i ozelenjavanje i obnovu uličnog mobilijara“– precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da će se svi radovi izvoditi prema projektu na koji je saglasnost dao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, koji će vršiti i konzervatorski nadzor, a ukoliko se u toku rekonstrukcije pojavi potreba za izvođenjem dodatnih radova, finansiraće ih Sekretarijat za saobraćaj, Direkcija za puteve.

Izvor: beograd.rs

Ako ste propustili