Obnova KBC „Dragiša Mišović” i klinike u Tiršovoj krajem leta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za podršku rekonstrukciji i izgradnji kliničkih centara, izjavila je danas da će radovi na obnovi prve dve bolnice – KBC „Dragiša Mišović” i Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, početi već krajem leta.

Mihajlović je, na redovnoj sednici Koordinacionog tela, precizirala da je presek aktivnosti od 13. marta do danas pokazao da bi radovi na obnovi bolnice „Dragiša Mišović” mogli da počnu u avgustu, dok je planirani rok za okončanje radova kraj godine.

Prema njenim rečima, radovi na obnovi klinike u Tiršovoj trebalo bi da počnu najkasnije u septembru, dok se njihov završetak očekuje u decembru.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je i član Koordinacionog tela, poručio je da je Vlada spremna da ulaže u zdravstvo, kao i da će biti rekonstruisano sedam klinika, dodavši da će biti sredstava za najvažnije projekte.

Mihajlović je s tim u vezi najavila da će se tokom 2017. i 2018. godine raditi na rekonstrukciji svih sedam kliničko-bolničkih centara.

Ona je podsetila na to da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, što je preduslov za realizaciju tih projekata.

Početkom marta počeli su radovi na adaptaciji neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru KC Srbije, čime je započet projekat rekonstrukcije sedam kliničkih zdravstvenih centara.

Za radove na svih sedam klinika obezbeđeno je približno 100 miliona evra, od čega 70 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke (EIB), navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije.

 

Ako ste propustili