Trend

Objavljen Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, u cilju unapređenja vršenja inspekcijskih nadzora, pripremio Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i Tabelu nadležnosti.
Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine namenjen je kako inspektorima, tako i pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima, kako bi na jednom mestu i u svakom trenutku mogli da raspolažu informacijom o propisima koji se primenjuju u ovoj oblasti.
Zakonima iz oblasti zaštite životne sredine deo poslova inspekcijskog nadzora poveren je autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave.

Zbog obimnosti i složenosti primene zakonskih i podzakonskih akata u oblasti zaštite životne sredine (17 zakona i više od 240 podzakonskih akata), Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine pripremio je i Tabelu nadležnosti, u kojoj je prikazana nadležnost postupanja inspekcija.

Tabela nadleženosti ne zamenjuje zakonske propise, već je samo alat koji će pomoći kako inspekcijama na svim nivoima, tako i svim zainteresovanim subjektima i javnosti, da na jednostavniji način prepoznaju i upoznaju stvarne nadležnosti u vršenju inspekcijskih nadzora.

Foto:pixabay