Obeležavanje 207-godišnjice Boja na Čegru

Povodom 207-godišnjice Boja na Čegru biće održano komemorativno okupljanje kod spomenika Stevanu Sinđeliću u okviru Spomen-kompleksa na Čegru kod Niša.

Vence će položiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, grada Niša i opštine Pantelej.

Takođe, to će učiniti i predstavnici udruženja građana opredeljenih za očuvanje dostojanstvenog sećanja na učesnike i žrtve oružanih sukoba.

Organizator državne ceremonije je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije.

Bitka na Čegru je jedna od presudnih bitaka vođenih u Prvom srpskom ustanku između srpskih ustanika i Turaka. Bitka se odigrala 31. maja 1809. godine na brdu Čegar (potkovica, stopalo) kod sela Kamenica nadomak Niša.

Next Post

Izabel Goulart vežbe ( video )

Уто мај 31 , 2016
Model Victoria’s Secret iz 2005.godine Izabel Goulart iz Brazila aktivna je na društvenim mrežama pa objavljuje snimke vežbi koji koristi za svoju liniju . View this post on Instagram Last splash in this magical tropical Island ??☀️ Thank you @wimcovillas @mylolaprcom thank you For the best stay!! Ultimo mergulho… Apaixonada por […]