Novih 80 podzemnih kontejnera sa senzorima popunjenosti na opštini Vračar

Predstavnici grada Beograda ,zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić ,obišli su danas na Vračaru prvu lokaciju na kojoj su postavljene nove vrste kontejnera za odlaganje starog tekstila i podzemnih kontejnera sa senzorima popunjenosti. Gradski predstavnici obišli su i radove na izgradnji novog urbanog džepa na skveru Novopazarske, Topolske i Vojvode Dragomira, kao i Njegoševu ulicu, gde je u toku postavljanje novih parking senzora.

Prvi kontejneri ovog tipa postavljeni su na uglu Mileševske i Ulice vojvode Dragomira, a Andreja Mladenović je rekao da će više od 80 ovakvih kontejnera biti postavljeno upravo na teritoriji Vračara.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović naglasio je da novi sistem za odlaganje smeća u podzemnim kontejnerima omogućava digitalizaciju postupka kojim će putem interneta moći da se proveri stepen popunjenosti svakog kontejnera.

– Tako ćemo smanjiti transportne troškove jer kamioni neće morati da odlaze na svako mesto gde se nalazi kontejner, kako je to do sada rađeno. Novi kontejneri za tekstil su nešto što postoji u razvijenim evropskim zemljama, jer tkanina je takođe reciklabilna materija i to je još jedan put u podizanju svesti o važnosti reciklaže – rekao je Bogdanović.

Foto: Beoinfo

Ako ste propustili