Novi Žeželjev most simbol Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom spajanja dela Žeželjevog mosta sa centralnim stubom sa petrovaradinske strane, da je taj most simbol jedne nove Srbije koja povezuje Istok i Zapad.

Mihajlović je, u saopštenju dostavljenom medijima, ocenila da je novi Žeželjev most veoma važan za Srbiju, dodavši da je lepo videti da je njegova izgradnja pri kraju.

Taj most se nalazi na važnom koridoru, budući da je deo velikog projekta modernizacije pruge Beograd–Budimpešta, i uskoro će, zahvaljujući novoj pruzi, od Beograda do Novog Sada, kao i od Novog Sada do Subotice, moći da se stigne za nešto više od pola sata, rekla je ona.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo time što će početkom oktobra i konstrukcija sa novosadske strane biti spojena sa centralnim stubom, kao i što na gradilištu u svakom trenutku ima 180 radnika, koji čine sve da radovi uskoro budu gotovi.

Uskoro ćemo moći da prošetamo mostom, dok će on u januaru biti pušten za železnički saobraćaj, a na proleće, po završetku pristupnih saobraćajnica, i za drumski, poručila je ona.

Prema njenim rečima, Žeželjev most je simbol budućnosti Srbije, ali i opomena svima da je nedopustivo da se 18 godina čeka na završetak jednog tako važnog projekta.

Žeželjev most treba da nas podseti na to da na ovim prostorima nikada više ne bude sukoba, ali i da opomene sve, a posebno one koji su donedavno upravljali Vojvodinom, da je nedopustivo da gotovo dve decenije traje njegova izgradnja, zaključila je Mihajlović.

Ako ste propustili