Novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja

Od ponedeljka, 03. avgusta, JKP „Parking servis“ uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja – eParking. Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK), saopštili su iz Parking servisa.

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima. Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja jeste modernizacija rada „Parking servisa“ u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao „pametnog grada“ (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

O izdatim eDPK vozači će istog trenutka moći da se informišu na sajtu Preduzeća www.parking-servis.co.rs, gde mogu da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od 8 dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50%. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali „Parking servis“ apeluje na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije „Parking servisa“, koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje, dodaje se u saopštenju iz Parking servisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Next Post

Otvoreni bazeni Sportskog centra „Tašmajdan“

Суб авг 1 , 2020
Otvoreni bazeni Sportskog centra „Tašmajdan“ počeli su od danas sa radom. Uvedena su i nova pravila pa je maksimalan broj posetilaca ograničen je na 350, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera koje su na snazi i koje su istaknute na više mesta, a podrazumevaju merenje telesne temeperature na ulazu,prolazak kroz dezo […]