Novi policijski sistem video-nadzora u Lazarevcu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Policijskoj stanici Lazarevac predstavljanju sistema video-nadzora u toj opštini, povezanog sa monitoring centrom, koji, pored kamera visoke rezolucije, sadrži i panik taster.

Stefanović je rekao da je novi sistem video-nadzora jedan od najmodernijih u Beogradu, i objasnio da je, pored kamera koje prate kretanje vozila i detektuju svaki detalj, po prvi put ugrađen i panik taster koji svaki građanin, ukoliko je ugrožen, može aktivirati i odmah se povezati sa policijskom stanicom.

On je istakao da ugradnja ovog video-nadzora pokazuje tendenciju Ministarstva unutrašnjih poslova da ide u korak sa vremenom, i naglasio da će MUP nastaviti da investira u poboljšanje uslova rada policijskih službenika i modernizaciju voznog parka, ali i u nabavku novih računara.

Potpredsednik Vlade je najavio da će u Lazarevcu ove godine biti započet i veliki projekat izgradnje nove policijske stanice, koja bi trebalo da bude završena u narednih godinu i po dana.

Pored novog vatrogasnog doma, policajci u Lazarevcu dobiće i novu policijsku stanicu, rekao je Stefanović i izrazio zahvalnost toj opštini na pomoći u realizaciji projekta video-nadzora.

On je ukazao na to da je ta lokalna samouprava i ranije pružala podršku policiji u nabavci opreme i modernizaciji prostora, uz ocenu da je to dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili