Novi Nacionalni stadion obnoviće Ostružnicu

Ostružnica, gradsko naselje Beograda, pripada opštini Čukarica. Ova gradsko naselje i nije toliko razvijeno od samog vodovoda do kanalizacije, a za koje postoje najave da će se raditi. Ostružnica,i ako za neke ne poznata,poseduje bogatu istoriju Beograda i spominje se i u 18.veku. Nekada je ovo naselje spadalo među najveća naselja Beogradske nahije. Kako se stvari odvijaju ponovo će se uzdići nakon nekoliko vekova.

Tokom narednih godina ovaj deo Beograda će postati centar svih sportskih dešavanja pa se može očekivati da će ovo „malo“ naselje dobiti svojih „pet minuta“ posle više,ne decenija, nego stotina godina. Dok su se obnavljali ostali delovi Beograda ovo naselje je nekako bilo „zaboravljeno“.

Prema najavama koje su usledile ,Nacionalni stadion gradiće se kod Ostružnice za 60.000 gledalaca a trenutno se rade projekti.Projektantska kuća „Fenvik Iribaren Arhitekts“ će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona.

Kada počne sa radom ovako veliki projekat može se očekivati da cena nekretnina, u Ostružnici, daleko da odu iznad sadašnje cene. Neki sugrađani pričaju da će cena nekretnina vredeti više od Vračara. Na ulasku u Ostružnicu može se videti da su neke firme sagradile svoje objekte a i grade se novi.

Izdavanje smeštaja kada se budu igrale utakmice Lige šampiona će pomoći sugrađanima da svoje eventualno trošne kuće i dvorišta obnove.

Pored skoka cena nekretnina može se očekivati da će ovo veoma lepo naselje i bogato,kako beogradskom,tako i srpskom istorijom , naglo početi da se razvija u jednu velelepnu gradsku sredinu.

Foto:Beogradske vesti

Ako ste propustili