Novak Đoković zadržan na aerodromu u Melburnu

Teniser Novak Đoković zadržan je na aerodromu u Melburnu nakon sletanja zbog „problema“ sa vizom. Prema pisanju medija, vlasti VIktorije ne žele da mu izdaju dozvolu za ulazak jer nije vakcinisan.

U utorak je objavljeno da je najbolji teniser sveta dobio medicinsko izuzeće i da će učestvovati na turniru u Melburnu. Zbog izuzeća koje je dobio našao se na udaru nekih svojih „kolega“ iz sveta tenisa ali kritike nisu zaobišle ni političke figure nekih zemalja.

Premijer Australije Skot Morison je izjavio da će Đoković morati da se vrati kući ako ne pruži dokaze zašto nije vakcinisan.

Važno je napomenuti da je tokom dana u Australiju stiglo nekoliko tenisera koji nisu vakcinisani ali neko je našao problem u Novaku Đokoviću.

Ministarka sporta Viktorije Džala Pulford objavila je na svom twitter nalogu:

„Federalna vlada je pitala da li ćemo podržati zahtev za vizu Novaka Đokovića za ulazak u Australiju. Nećemo pružati Novaku Đokoviću individualnu podršku za podnošenje zahteva za vizu za učešće na Grend slemu Otvorenog prvenstva Australije 2022. Uvek smo bili jasni u dve tačke: odobrenja viza su stvar Federalne vlade, a medicinska izuzeća su stvar lekara.“

Ona je takođe izjavila za Australijske medije. „Nadam se da će Rafa pobediti.“

Foto: Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili