Nova usluga na portalu eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju

Foto:ilustracija/A.M

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za IT Vlade Republike Srbije, pokrenulo je danas novu uslugu na portalu eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju, odnosno ono će građanima ubuduće biti dostavljano na kućnu adresu.

Imajući u vidu da trenutno nije moguće preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, Uverenje o (ne)kažnjavanju će građanima, koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na adresu prebivališta. Do okončanja vanrednog stanja naknada za uslugu dostavljanja neće se naplaćivati.

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogućeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na ličnoj karti korisnika usluge.

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu, osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja. Ovo plaćanje na portalu može se izvršiti svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom, saopštili su iz MUP-a.

Next Post

Registrovano ukupno 7.114 potvrđenih slučajeva COVID 19

Сре апр 22 , 2020
U Republici Srbiji je do 15 časova 22. aprila 2020. godine registrovano ukupno 7.114 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 3.281 osoba od kojih je 224 pozitivno. Hospitalizovano je 3.266 pacijenata. Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 48.636 osoba koja […]