„Nova godina otmeno“ u Sava centru

U okviru manifestacije „Beogradske zime” tradicionalno će se održati „Nova godina otmeno”, u kojoj će učestvovati oko 150 učesnika. Program klasike, džeza i evergrina održava se 31. decembra u Velikoj dvorani i na sceni u foajeu „Sava centra”.

Od 21 čas Dečja filharmonija će u okviru deset godina postojanja izvesti dela od Baha i Betovena do filmske muzike za decu. Posebno će biti interesantan i mali inkluzivni događaj i zajednički nastup sa VIS „Nebograd”, koji se bavi radom sa decom sa autizmom. Biće izvedena pesma „Let it go” iz filma „Frozen”.

U centralnom delu programa nastupiće orkestar „Camerata Serbica” sa srpskim dirigentom Aleksandrom Markovićem i Biljanom Radovanović, profesorkom FMU u Beogradu. Kao solisti nastupiće violinista Roman Simović (koncert-majstor London Symphony Orchestra) i nova velika evropska zvezda iz Srbije Robert Lakatoš. U pauzi će nastupiti „Camerata Brass Ensemble” sa atraktivnim numerama svetske „world” muzike, ali i aranžmanima velikih domaćih hitova.

Neposredno pre ponoći sa orkestrom „Camerata Serbica” nastupaju pevači Nikola Mijailović (bariton) i Dragana Radaković (sopran). Kolažom arija, dueta i kratkih kompozicija dočekaćemo ponoć sa atraktivnom muzikom od Verdija do Knjeginje čardaša, prožetom kratkim i atraktivnim orkestarskim delima.

Pola sata iza ponoći na sceni u foajeu „Sava centra” započinje džez program i druženje sa kvintetom Jovana Maljokovića i Irenom Blagojević koje će trajati do 2 časa po ponoći.

Organizatori ovog događaja su Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu, a izvršni producent Dom omladine Beograda.

Izvor: Beogradske vesti/Beoinfo

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili