Nepravilnosti u postupanju policijskih službenika u Bačkoj Palanci

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Miloš Oparnica izjavio je danas da nije bilo nikakvog uticaja na Sektor unutrašnje kontrole tokom kontrole postupanja policijskih službenika u Bačkoj Palanci.

Oparnica je istakao da tokom rada na ovom predmetu nije bilo nikakvih instrukcija, niti pozivanja od bilo koga, i objasnio da je Sektor unutrašnje kontrole krajem 2016. godine u dva navrata, u novembru i decembru, od jednog građanina iz Bačke Palanke dobio pritužbu na postupanje policijskih službenika.

Shodno Zakonu o policiji, kako je naveo, pritužba je dostavljena Policijskoj upravi Novi Sad na postupanje, koja je krajem januara 2017. godine Sektoru unutrašnje kontrole dostavila odgovor.

U samom izveštaju Policijske uprave Novi Sad uočili smo niz nelogičnosti i nejasnoća, te je Sektor unutrašnje kontrole, pošto je već obavljao redovnu kontrolu u Bačkoj Palanci, kao jedan od segmenata te provere, obavio i proveru navoda iz te pritužbe, ukazao je Oparnica.

On je istakao da je tokom rada na predmetu ustanovljen niz nezakonitosti u postupanju policijskih službenika, u delu koji se odnosi na primenu policijskih ovlašćenja i njihovog evidentiranja.

Oparnica je objasnio da je potom radi eventualne kvalifikacije krivičnog dela kontaktiran tužilac u Bačkoj Palanci i da je na osnovu obavljenih konsultacija sa njim Sektor unutrašnje kontrole protiv jednog policijskog službenika podneo krivičnu prijavu za krivično delo zlostavljanje i mučenje, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ako ste propustili