Posao prenosa nepokretnosti obavljaće se kod notara

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

Građani ubuduće više neće morati lično da odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda kako bi izvadili list nepokretnosti, jer će sav posao prenosa nepokretnosti obavljati kod notara.

Uredbom je precizirano da javni beležnici i geodetske organizacije ne mogu da naplaćuju naknadu za izdavanje predmentnih listova, osim takse koju je propisao Zakon o republičkim administrativnim taksama, s obzirom na to da Republički geodetski zavod uspostavlja i održava bazu podataka katastra nepokretnosti i katastra vodova.

Štampanje dokumenata iz ove baze podataka nije potrebno i treba da predstavlja samo izuzetak od pravila da se dokumenta izdaju u digitalnom formatu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Next Post

Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo na Zvezdari

Пет јун 26 , 2020
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. E. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo. Sumnja se da je on rano jutros, uz pretnju nožem, od radnika jedne trafike na Zvezdari oduzeo oko 30.000 dinara nakon čega se udaljio. Policija je kod osumnjičenog pronašla […]