Neophodan novi impuls procesu proširenja EU

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralni susret sa evropskim komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, uoči početka Samita o zapadnom Balkanu, koji se održava sutra u Trstu.

Razmenjena su mišljenja o dinamici pregovaračkog procesa Srbije, situaciji i saradnji u regionu, naročito u okviru Berlinskog procesa, kao i o finansijskoj podršci Evropske unije Srbiji.

Dačić je izrazio je nadu da će rezultati ovogodišnjeg samita doprineti većoj vidljivosti regiona i dati novi impuls procesu proširenja, naročito pregovaračkom procesu kandidata za članstvo, prema individualnim zaslugama svakog kandidata, uz očekivanu tehničku i finansijsku podršku Evropske unije čitavom regionu, kako bi se dalje stabilizovao, povezao, modernizovao i još više približio Evropskoj uniji.

Obostrano je istaknut značaj nastavka reformskog procesa u Srbiji, kome je novoformirana Vlada u potpunosti posvećena, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: msp.gov.rs

Ako ste propustili