Nemačka spremna da podrži Vladu Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa državnim ministrom u Saveznom ministarstvu spoljnih poslova SR Nemačke Marijom Bemer, da je Srbija ozbiljno posvećena pitanjima vladavine prava i borbe protiv korupcije, ali i temama kao što su reforma obrazovanja, digitalizacija i podrška IT kompanijama.

Brnabić je istakla da je Vlada postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti i reforme javne uprave i da je istovremeno opredeljena da nastavi intenzivan rad na implementaciji poglavlja 23 i 24.

Ona je izrazila uverenje da će reforma obrazovanja i rad u oblasti digitalizacije u budućnosti dovesti do smanjenja nezaposlenosti, ekonomskog rasta i prosperiteta zemlje

Bemer je poručila da je Nemačka spremna da podrži Vladu Srbije u svim važnim pitanjima, a naročito po pitanju digitalizacije, koja je ujedno i jedna od tema Berlinskog procesa.

Na sastanku je ocenjeno da je Nemačka jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbiji i da postoje velike šanse za poboljšanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

U razgovoru je zaključeno da su ulaganje u obrazovanje radnika i veća podrška malim i srednjim preduzećima dobar primer koji Srbija treba da preuzme od Nemačke.

Bemer je pohvalila uspešnu rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i napore Vlade Srbije da kulturu postavi kao jedan od svojih prioriteta.

Na sastanku se razgovaralo i o potpisivanju sporazuma u oblasti kulture između Srbije i Nemačke, kao i o zaštiti vojnih memorijala,saopštavaja iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili