Nemačka spremna da podrži Vladu Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa državnim ministrom u Saveznom ministarstvu spoljnih poslova SR Nemačke Marijom Bemer, da je Srbija ozbiljno posvećena pitanjima vladavine prava i borbe protiv korupcije, ali i temama kao što su reforma obrazovanja, digitalizacija i podrška IT kompanijama.

Brnabić je istakla da je Vlada postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti i reforme javne uprave i da je istovremeno opredeljena da nastavi intenzivan rad na implementaciji poglavlja 23 i 24.

Ona je izrazila uverenje da će reforma obrazovanja i rad u oblasti digitalizacije u budućnosti dovesti do smanjenja nezaposlenosti, ekonomskog rasta i prosperiteta zemlje

Bemer je poručila da je Nemačka spremna da podrži Vladu Srbije u svim važnim pitanjima, a naročito po pitanju digitalizacije, koja je ujedno i jedna od tema Berlinskog procesa.

Na sastanku je ocenjeno da je Nemačka jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbiji i da postoje velike šanse za poboljšanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

U razgovoru je zaključeno da su ulaganje u obrazovanje radnika i veća podrška malim i srednjim preduzećima dobar primer koji Srbija treba da preuzme od Nemačke.

Bemer je pohvalila uspešnu rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i napore Vlade Srbije da kulturu postavi kao jedan od svojih prioriteta.

Na sastanku se razgovaralo i o potpisivanju sporazuma u oblasti kulture između Srbije i Nemačke, kao i o zaštiti vojnih memorijala,saopštavaja iz Vlade Srbije.

Next Post

Instagram: Uvek mlada Elizabeth Hurley ( Video)

Пон окт 23 , 2017
Model,glumica i biznismen ELizabeth Hurley je na veoma atraktivan način predstavila nov bikini. Ona je na svom Instagram profilu objavila kratak video kako izalzi iz bazena. View this post on Instagram New bikini @elizabethhurleybeach @ooresorts ?? A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on Oct 23, 2017 at 6:19am PDT […]