Trend

Nemačka do sada odvojila više od 1,6 milijardi evra za razvoj Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim ministrom za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova SR Nemačke Mihaelom Rotom, koji joj je čestitao na izboru na premijersku funkciju.

Brnabić je tokom susreta naglasila opredeljenost Srbije da nastavi sa neophodnim reformama, naročito u oblasti vladavine prava, na putu ka Evropskoj uniji.

Brnabić i Rot su istakli značaj bliske regionalne saradnje, i izrazili očekivanje da će predstojeći samit u Trstu dati dobre rezultate, naročito u oblasti infrastrukture i u uspostavljanju zajedničkog ekonomskog prostora.

Rot je rekao da se raduje izboru Ane Brnabić na premijersku funkciju, i dodao da veoma ceni njenu kompetentnost, u koju je, tokom ranije saradnje, imao priliku da se uveri.

Takođe, on je izneo uverenje da će Srbija tokom njenog mandata nastaviti sa modernizacijom i reformama na dobrobit svojih građana.

Rot je potvrdio da će Nemačka ostati blizak i pouzdan partner Srbije i da želi da Srbija postane članica Evropske unije, kao i da će joj na tom putu i nadalje pružati političku i finansijsku podršku.

On je podsetio na to da je Nemačka do sada odvojila više od 1,6 milijardi evra za razvoj Srbije.

Izvor/foto: Vlada Srbije