Nedelja besplatnog odnošenja kabastog otpada

Foto: pixabay

JKP „Gradska čistoća” organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog otpada koja će, umesto uobičajeno svakog prvog vikenda u mesecu, ovoga puta biti produžena i trajati sedam dana, počev od 6. do 12. juna, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Tokom nedelje besplatnog odnošenja kabastih stvari, sugrađani koji raspolažu većim količinama tog otpada, treba da se jave „Gradskoj čistoći” besplatnim pozivom na broj telefona 0800/000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Radnici „Čistoće” će ubrzo izaći na teren i ukloniti otpad, kako se ne bi gomilao na javnim površinama i ometao pešake i saobraćaj.

Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za fizička lica. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada nesavesni pojedinci, u želji da izbegnu plaćanje ove usluge, kabasti otpad ostavljaju na za to nepredviđene javne površine.

Next Post

Radovi na tramvajskoj okretnici Kalemegdan (Donji grad)

Чет јун 4 , 2020
Zbog izvođenja radova na tramvajskoj pruzi na okretnici Kalemegdan (Donji grad) doći će do promena u radu linija javnog prevoza od sutra do 6. juna, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Vozila na liniji 11 će saobraćati skraćenom trasom Pristanište – Blok 45, preko Starog savskog mosta. Uspostavlja se […]