NATO se zvanično pridružio koaliciji protiv Daeša

NATO se zvanično pridružio koaliciju u borbi protiv Daeša i obećao veću obaveštajnu podršku u borbi protiv Daeša, ali odbacuje borbenu ulogu,izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

Obraćajući se novinarima u Briselu, Stoltenberg, rekaoje da lideri NATO-a će u četvrtak usvojiti novi akcioni plan da pojačaju borbu protiv terorizma, koji će obuhvatiti članstvo NATO-a u globalnoj koaliciji protiv Daeša.

„Ovo će poslati snažnu političku poruku posvećenosti NATO-a u borbi protiv terorizma. I poboljšanje koordinacije unutar koalicije. Ali to ne znači NATO angažovanja u borbenim operacijama“, rekao je on.

Stoltenberg,je takođe najavio da  NATO može igrati važniju ulogu u obuci lokalnih snaga protiv Daeša.

„Obuka lokalnih snaga je jedan od najboljih oružja u borbi protiv terorizma. Mi smo već treniramo iračke snage“, rekao je on.

Next Post

Policajac pronašao bebu ostavljenu u šumarku i spasio od čopora pasa

Чет мај 25 , 2017
Policajac Policijske ispostave Mirijevo Zlatko Marković (46), spasio je od čopora pasa jednogodišnju devojčicu koju je pronašao u ponedeljak uveče u šumarku u Ustaničkoj ulici. „Slučajno sam iz kola pogledao ka šumarku. Učinilo mi se da sam ugledao lutku, a onda sam video da se pomera i da u tom […]