Nastradao radnik u Vranju

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas, oko 11.50 časova, kod železničke stanice u Vranju, na lokaciji buduće fabrike za prečišćavanje fekalne kanalizacije, smrtno stradao P. V. (1977) iz Varvarina, zaposlen u MPP „Jedinstvo“ AD Sevojno.
Do smrtne povrede je došlo pri izvođenju radova na izgradnji kanalizacionog kolektora, kada je radnik P. V. upao u otvor između takozvanog N (ha) komada i čela iskopa, dubine od oko dva metra od nivoa na kome se nalazio, i udario glavom. U trenutku pada stradali radnik nije koristio zaštitni šlem.

P. V. je bio raspoređen na poslove građevinskog radnika prema zaključenom ugovoru o radu na određeno vreme i bio je prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

Inspektor Odseka inspekcije rada u Vranju je odmah izašao na mesto događaja, a na osnovu utvrđenih činjenica u postupku nadzora inspekcija će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Next Post

Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona

Сре феб 1 , 2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson. Premijer Vučić je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na zapadnom Balkanu, i istakao čvrsto opredeljenje Vlade Srbije da svojim radom doprinosi […]