Nastradao radnik na gradilištu u Beogradu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas oko 13 časova, na gradilištu zgrade u Ulici Vojislava Ilića 47 u Beogradu, smrtno stradao R. A. (43) iz Berana, radnik SGR „Raca“ iz Resnika.
U saopštenju se navodi da je do nesreće došlo kada je stradali R. A., koji bio je angažovan na poslovima tesara, silazeći sa ploče iznad petog sprata pao na ploču prvog sprata pošto su merdevine na kojima je bio „proklizale“.

Merdevine su gornjim krajem bile oslonjene na ploču iznad petog sprata, a donjim delom na dasku na cevnoj skeli.

Nastradali radnik je bio angažovan „na crno“, bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu sa Zakonom o radu, i bez podnete prijave na obavezno socijalno osiguranje.

U trenutku pada on nije koristio sredstva za ličnu zaštitu na radu, a poslodavac ne raspolaže dokazima da mu je zaštitna sredstva izdao na upotrebu.

Poslodavac „Raca“ je izvestio nadležno II Odeljenje inspekcije rada za Grad Beograd o početku rada na izgradnji stambenog objekta na kome je došlo do smrtne povrede.

Inspektori I i II Odeljenja inspekcije rada za grad Beograd su odmah nakon saznanja za nesreću izašli na mesto događaja i izvršili inspekcijski nadzor.

U daljem postupku nadzora, na osnovu utvrđenih činjenica, inspekcija će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, ističe se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Trailer za Fast and Furious 8 ( Video)

Суб феб 25 , 2017
Polako se bliži 17.april kada će doživeti svoju premijeru „Fast and Furious 8“ pod naslovom „The Fate of the Furious“ u kome se pojavljuje pored Vin Disela i The Rocka,Charliz Theron,Jason Statham,Helen Mirren… Ako je sudeći po traileru očekuje nas akcija koja je pomerila granice svojih predhodnih nastavaka.   Podeli […]