Nasilje među mladima se neće tolerisati

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom formiranja Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja i današnjeg prvog sastanka tog tima, da se mora pronaći način da se pokaže mladima da se vršnjačko nasilje neće tolerisati.

Brnabić je istakla da se, kada je ovaj problem u pitanju, radi na planu aktivnosti, ali da će se prvo probati da se napravi rekapitulacija onoga što je urađeno sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Pomenuto zakonsko rešenje je za kratko vreme dalo dobre rezultate, objasnila je ona, uz ocenu da su ti rezultati plod uvezanosti nekoliko resora, organizacija i lokalnih samouprava.

Premijerka je dodala da je prevencija vršnjačkog nasilja važna, ali da je značajno imati i plan i pokazati da se takvo ponašanje ne isplati i da će biti sankcionisano, a ne zaboravljeno.

Brnabić je ukazala na to da je vršnjačko nasilje sve prisutnije, i da je, imajući u vidu činjenicu da se ne može posmatrati van konteksta u kojem se javlja, porodice i društva, potreban sistematski pristup ovom značajnom problemu.

Izvor: Vlada Srbije

Next Post

Formiran Ministarski tim za prevenciju vršnjačkog nasilja

Пет нов 24 , 2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvorila je danas prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja, koji je oformljen na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručivši da će akcenat biti na prevenciji tog vida nasilja. Osnovni zadatak Ministarskog tima jeste da izvrši analizu postojećih zakonskih rešenja koja […]