Naredne dve godine borba protiv sive ekonomije

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Imajući u vidu to da je borba protiv sive ekonomije u Republici Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, 2015. godine usvojen je Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Takođe, Vlada je, u okviru sprovođenja mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, a u skladu sa Akcionim planom, donela Zaključak o preuzimanju aktivnosti u vezi sa pripremama za organizovanje nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje „Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa“.

Nagradnu igru i sprovođenje kampanje, Ministarstvo finansija kao priređivač, organizovaće u toku 2016. i 2017. godine.

Na sednici Vlade donet je i Zaključak o usvajanju teksta zajedničke deklaracije Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti modernizacije privreda.

Next Post

Izlоžba slika Jеlеnе Pеrućicе 12.10.2016

Уто окт 11 , 2016
„Dеvојka u crvеnоm“ је naziv samоstalnе izlоžbе slika Jеlеnе Pеrućicе kојa ćе biti оtvоrеna u srеdu, 12. оktоbra u 19 časоva, u Galеriјi „Start ’06“ Кulturnоg cеntra „Čukarica“. Podeli na FacebookPodeli na Twitter