Napredak u ekonomskoj saradnji sa Turskom i BiH

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Njujorku sa ministrima spoljnih poslova Turske i Bosne i Hercegovine – Mevlutom Čavušogluom i Ivanom Crnadakom o ekonomskoj saradnji.

Na trilateralnom sastanku, održanom na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pozdravljen je napredak u oblasti ekonomije i dogovoreno da u narednom periodu prioritet saradnje bude u oblasti infrastrukture i transporta.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u oblasti borbe protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, kao i o rešavanju problema ilegalnih migracija.

Prvi potpredsednik Vlade učestvovao je juče i na sastanku ministara inostranih poslova država članica Centralnoevropske inicijative (CEI), koji je organizovala Belorusija, trenutna predsedavajuća Inicijativi.

Ministri su razgovarali o čvršćem povezivanju u širem regionu CEI, kao i o unapređenju regionalne saradnje,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija

Next Post

Brojni bilateralni sastanci Dačića u Njujorku

Пет сеп 22 , 2017
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je juče, na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Indonezije Retno Marsudi. Dačić je, uz ukazivanje na prijateljske i dobre bilateralne odnose dveju država, istakao da postoji prostor za unapređenje saradnje […]